Koiran kanssa junassa

Koira junamatkustajana Juna on oivallinen matkustusvaihtoehto koiran kanssa matkustettaessa. Koska koiran ei tarvitse olla kuljetusboxissa voi se matkan aikana vähän vapaammin venytellä ja oikoa raajojaan. Kaikista VR:n junista löytyy lemmikkipaikkoja, joten junasta riippumatta koirat ovat tervetulleita. Useimmiten koira matkustaa omistajansa kanssa ns lemmikkivaunussa tai junasta riippuen lemmikkihytissä.

Juna soveltuu matkustusmuotona useimmille koirille. Vaikka juna ei ole mikään koirien tutustumis- tai leikkipaikka niin pidäthän huolen, että koirasi tulee toimeen myös muiden koirien ja vieraiden ihmisten kanssa. Kun juna on täynnä voi samassa vaunussa olla useampia koiria ja kaikkien paikkojen ollessa myytyjä on myös koiralla vähemmän tilaa matkustaa. Tilan ahtaudesta huolimatta koirasi ei saa aiheuttaa häiriötä muille kanssamatkustajille – niin karvattomille kuin karvaisillekaan.

Lenkitä koirasi ennen junaan tuloa kunnolla, jotta se tekee kaikki tarpeensa ja saat koirasi ylimääräistä virtaa puretuksi. Ota mukaan jotain koirallesi tuttua, esim oma viltti jonka päällä koira voi maata. Ota myös vettä ja namipaloja, joilla voit palkita koirasi hyvästä käytöksestä uudessa ympäristössä. Älä tee ennen junamatkaa muutoksia koiran ruokavaliossa, jotta pitkän junamatkan aikana ei tule vatsaongelmia.

VR:n lisäohjeistukset

Lemmikkimaksut kaukoliikenteen junissa

Lähiliikenteen junissa vyöhykealueella lemmikkieläimiä voi kuljettaa maksutta lemmikkiosastoissa, opas- ja avustajakoiraa kaikissa matkustajaosastoissa.

Lemmikit Venäjänjunissa
Allegrossa lemmikin kuljetuksen sisältävä junalippu on 20 euroa kalliimpi kuin 2. luokan junalippu. Erillistä lippua lemmikille ei tarvitse.
Tolstoissa lemmikin kanssa matkustava joutuu ostamaan käyttöönsä koko makuuhytin. Erillistä lemmikkilippua ei tarvita.

Jos sinulla on lisää vinkkejä junamatkailuun koiran kanssa niin kerro se palautelomakkeella

Kuva: VR.fi